◂ Tillbaka

MALIN BOGHOLT

13/3-27/4 2008


Malin Bogholt (f. 1970) är bosatt och verksam i Göteborg. Hon gick på Valand mellan 1993-1998 och 1997 reste hon till Japan som gäststudent, en period som satt sin prägel på hennes konstnärliga uttryck. Malin Bogholt har ställt ut på flera gallerier och museer, däribland Göteborgs konstmuseum.

Malin Bogholt arbetar bland annat med installationer och skulptur, vilka kan ses som teckningar i rummet istället för på papper. Materialen är ofta enkla såsom ljus, vatten och levande växter eller vardagsföremål som t.ex. möbler och verktyg. I senare verk har hon också arbetat med trä och armering.

I Varberg har Malin Bogholt blivit särskilt uppmärksammad den senaste tiden då hon 2007 gjorde den offentliga skulpturen Kontakt till Lindbergs skola. Skulpturen är skapad från en jättelik ek från trakten där stammar och grenar länkats samman. Placeringen utanför skolan förtydligar ingången och avgränsar rummet. Kontakt har sitt ursprung i de japanska trädgårdarna samtidigt som det för tankarna till en fantasifull lekplats.