◂ Tillbaka till arkivet

AB IMO PECTORE

Paradis Kerstin Gustafsson och Susanne Westerberg

www.kerstinparadis.se
www.susannew.se

11/2-25/3 2012


Ab Imo pectore är en latinsk hälsningsfras som rakt översatt betyder ur det djupaste av mitt bröst. I vårens första utställning möter vi två konstnärskap från Varberg som med sitt direkta formspråk och sin goda materialkännedom talar till oss från botten av sina hjärtan. Konstverken i utställningen gestaltar människans omedvetna förhållande till naturen och sitt ursprung.

Mitt liv - det visar sig i min konst. Paradis Kerstin Gustafsson är textilkonstnär och arbetar med vitt skilda textila tekniker. Mycket inspiration hämtar hon från sina resor till andra kulturer där hon utbyter erfarenheter med äldre kvinnor om deras textila kunskap. Bilderna berättar om konkreta resor i tid och rum. Kerstin arbetar även som lärare och har författat böcker om sina resor.

Susanne Westerberg är mångsidig i val av tekniker och uttryck. I hennes arbeten möter vi förmänskligade djur som för tankarna till fabelns värld. Bilderna handlar om människors relation till sitt ursprung och till naturen. Hon är utbildad vid Högskolan för Design och Konsthantverk, Göteborgs Universitet, där hon numera arbetar som lärare.

I samband med Kultur Dag och Natt 2011 gjorde de en mycket uppskattad vatteninstallation tillsammans utanför Hamnmagasinet. Konstnärerna är verksamma i Varberg och är medlemmar i Varbergs konstnärsförening.