◂ Tillbaka

JAG+VÄVNING=SANT!

29/9-25/11 2012


25 Halländska väverskor från vävstugor och vävcirklar visar handvävningens möjligheter på temat återbruk/väv med oväntade material. Sju konstväverskor i Halland är inbjudna och presenteras genom sitt textila skapande. Zickermans värld sedd genom indigoblå ögon är 13 vävar, inlånade från Sätergläntan, hemslöjdens kursgård, vävda av elever läsåret 2011-2012.

Dessa vävar visas i oktober och i början av november byggs utställningen om för att ge plats åt vandringsutställningen Alla kan väva som är producerad av Sveriges textila hemslöjdskonsulenter. Vävarna som ingår här är i olika material och tekniker och med nedladdningsbara vävnotor för den som själv vill väva.

I lokalen kommer det att finnas både traditionella vävstolar, bandvävstolar, bandgrindar, vävbrickor, flamsk- och andra bildramar där besökarna kan prova på att väva. Under utställningsperioden kommer det att under de flesta dagar finnas vävvärdar som kan visa, berätta och diskutera vävning med besökarna. Dessa vävvärdar brinner för vävhantverket och medverkar med vävar i vissa fall medan andra deltar genom att ta emot besökare.

Program i form av föredrag, visningar, kurser, workshops finner du under fliken På Gång. Utställningen produceras av Marita Jänsson, utvecklare i slöjd och konsthantverk, Slöjd i Halland, Region Halland, i samarbete med Kultur och Fritid, Varbergs kommun.