< Tillbaka

Pågående utställning: 9-31 mars

So Much Unspoken So Little Revealed

En utställning av mastersstudenterna i fotografi vid Akademin Valand, Göteborg: Adel Szakacs, Cora Hillebrand, Marcus Stenberg, Pål Henrik Ekern, Sara Arnald, T. Bridge ( Theo & Thom Bridge).
Professor Lotta Antonsson

Vernissage lördag 9 mars kl 14-17
Utställningen pågår till 31 mars

Öppettider: Torsdag-söndag 12-16

Konsthallen/Hamnmagasinet
Sjöallén 6, tel 0340 881 83

Artist Talk: Lars-Erik Hjertström-Lappalainen, (konstkritiker, filosof och redaktör), samtalar med Akademin Valands masterstudenter i fotografi.
Tid: tisdag 26/ 3, kl 16.45- 17.45
VÄLKOMMEN!

"Det är med stor tillförsikt och stolthet jag ser mina studenter på Masterutbildningen i Fotografi´s första år vid Akademin Valand presentera sig i denna deras första grupputställning So Much Unspoken So Little Revealed. Deras arbeten visar genomgående på ett sökande efter andra eller nya innovativa sätt att tala. Om fotografi. Med fotografi. Genom fotografi. Det är också så vi arbetar tillsammans i utbildningen. Genom samtal, i rum. Vi delar med oss och talar om våra erfarenheter. Vi letar efter nya strategier, vi använder oss av nya och gamla tekniker för att försöka ta fotografiet till platser det inte förut varit på. De flesta av oss tror att vi vet vad fotografi är. Men i en tid, när tolkningen av vår omvärld verkar mer komplex än någonsin, inte minst i relation till de ämnen som tas upp i utställningen (miljöfrågor, konsumtion, politik, ekonomi och genusfrågor (måste fotografiets roll och betydelse hela tiden omdefinieras. So Much Unspoken So Little Revealed visar på att det finns så mycket mer att säga. Att vi måste fortsätta vara i ständig konversation, med bilden. Med fotografiet. Med varandra."
/Lotta Antonsson, professor i fotografi, Akademin Valand Göteborg