< Tillbaka

Roger Hansson - Niklas Hansson

22 oktober - 20 november
Vernissage 22 oktober kl 14-16

Öppettider: Torsdag-söndag kl 12-16

Konsthallen/Hamnmagasinet
Sjöallén 6
tel 0340 881 83

Roger Hansson och Niklas Hansson figurerar inom flera av bildkonstens många områden: måleri, fotografi, skulptur och installation. De lärde känna varandra på Konstfack och har ställt ut tillsammans två gånger tidigare. Nu möts de igen för en gemensam utställning i Hamnmagasinet.

Om titeln på utställningen, Ich habe einige kleine Landschaften gefunden (Jag har funnit några små landskap), säger konstnärerna: ”Dessa Landschaft kan skönjas på en fysisk och mental/emotionell karta. Men deras bäring på verkligheten kan troligtvis endast verifieras av betraktaren. Institution och perfektion går hand i hand, likt måleri och fantasi. En fusion av dessa världar skulle kunna blottlägga det omedvetnas geografi. Frågan är: Blir vi klokare då?"

 

Roger Hansson är född 1967 i Hishult och bor och verkar i Stockholm. Han är utbildad på Fria Målarskolan i Halmstad 1986-1990 och Konstfack i Stockholm 1997-2002. Han har haft separatutställningar på bl. a. ALP galleri Peter Bergman i Stockholm, Galerie Davide Di Maggio i Berlin (Tyskland), Bomuldsfabrike ARTendal i Arendal (Norge) och Stene projects i Stockholm. Han finns representerad på bl. a. Malmö Konstmuseum, Statens Konstråd, Norrköpings Konstmuseum och Rachen & McClelland (USA).

Niklas Hansson är född 1964 i Uddevalla och bor och verkar i Stockholm. Han har gått på Konstfack i Stockholm 1997-2000 och har även en lärarexamen. Han har haft separatutställningar på bl. a. Galleri ETC och Galleri Bildhuset Stockholm samt på ProtoAcademy i Edinburgh (Skottland). Han finns bl. a. representerad med en offentlig utsmyckning i Uddevalla.