Samklang

Varbergs kommun och Konst i Halland/Hallands Konstmuseum & Region Halland samarbetar 2017 kring en Artist in Residence satsning i Hamnmagasinet med fokus på glas. Genom residenset vill vi lyfta glas som konstform i Halland. Inbjuden residenskonstnär är Pascal Lemoine (Frankrike) som kommer att vistas i Varberg under maj månad. Residenset sker i nära samarbete med glashyttan Glasverk och Varbergs Konstnärsförening. I sommar kommer Pascal Lemoine att ställa ut i Konsthallen/Hamnmagasinet tillsammans med ett urval inbjudna halländska glaskonstnärer som samtliga är eller varit knutna till Glasverk - Katarina Löfström, Kajsa Bäckström, Mikaela Turkot, Michael Ahlefeldt-Laurvig och Bevan Taka. Utställningen Samklang öppnar den 6/6 och pågår till den 20/8.

I samband med festivalen Hallifornia bjuder arrangörerna på aktiviteter på tema glas. Läs mer om Glas Glas Glas