Ingrid Petersson & Åsa Berndtsson – Våga

Välkommen på Ingrid Petersson och Åsa Berndtssons utställning Våga som visas i Galleri Hamnmagasinet 7 september-27 oktober 2019.

Vernissage lördag 7 september 12.00

Ingrid Petersson

Rakt under våra fötter lever en myriad av varelser, de flesta fortfarande okända för oss och vi är totalt beroende av dem. I mina bilder vågar sig några av dessa varelser fram till oss. De kommer som ambassadörer för sin värld för att tala förstånd med oss. De talar om sin och därmed vår överlevnad.

Mina arbeten har handlat om små varelser länge nu, jag tänker att det är viktigt att intressera sig för dem. De små ambassadörerna och det är vår uppgift att gå dem till mötes!

Fantasin är mäktig, fantasin kan hjälpa oss att våga föreställa oss en rimligare verklighet och våga tro på den, arbeta för den. En hållbar värld där vi vågar vörda livet.

Åsa Berndtsson

Våga säga att en disktrasa kan vara ett konstverk, våga stå för dig själv mot strömmen, våga vara ensam. Egentligen är vi alla ganska små och ynkliga, operfekta, men i det finns en skönhet som jag försöker fånga i mina verk. Det lilla livet som är skört i början och hela vägen.

 ”Det är synd om människorna” som Strindberg skrev och han menade samtidigt att drömmen står över allt.

Att använda andra material än lera och se vad som händer med dem i ett nytt sammanhang har alltid lockat mig. I denna utställning har jag förutom lera använt plast, betong, ull, gasbinda och disktrasor. Vardagliga material med en ny funktion som konstverk.

Foto: Mats Edman