EKTA – Tack vare på grund av

6 juni–30 augusti

Vi är här. Omkring oss placerar vi dessa bud. Förfogar: lokaliserade souvenirer och sammanpressade led. Klasar av ögonmått. Ett stumt och talande leende. Ta stöd mot utskjutande delar av hus, av fordon. Ta tabletter. Ta upprepningar, fyll obetydligheter ovilliga att fyllas. Ta emot. Vi är här.

Nanna Gullström


EKTAs verk går mot den överenskomna konventionen om vad som är rimligt och allmänt accepterat, uttryckt genom en visuell värld med ett upp och nedvänt sinnestillstånd som erbjuder mer humör än konkret berättande.

Daniel Götesson EKTA (f. 1978 i Falkenberg) bor och arbetar i Göteborg. Han har en BA i illustration från London College of Communication, London, Storbritannien. Hans verk har utställts i stor utsträckning i Sverige och Europa och har publicerats i otaliga konstböcker och tidskrifter som The New York Times och Juxtapoz Magazine. EKTA’s väggmålningar och offentliga verk finns i Italien, Frankrike, Kroatien, Polen, Ryssland och England. Bland annat har han nyligen arbetat med flera offentliga gestaltningsuppdrag av varierande skala för olika kommuner i Sverige samt samarbetat med Göteborgs internationella filmfestival, Converse och Marni. Ekta arbetar över flera medier som omfattar teckning, collage, måleri, skulptur, textilier, såväl som animation och performance. Senare i år är han aktuell med en separatutställning på Alice Gallery i Bryssel.Varmt välkomna på vernissage lördag 6 juni 12.00–14.00

Med tanke på de rådande omständigheterna har vi gjort en riskbedömning för arrangemanget och kommer att vidta vissa åtgärder för att det skall kunna genomföras. Max 20 personer kommer att släppas in i utställningslokalen åt gången. Tilltugg eller dryck kommer ej att serveras. Möjlighet att tvätta händerna med tvål och vatten kommer att finnas på plats.