Eva Bengtsson – Peace Please

Obs!

I enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer så begränsar vi vernissagens öppettider till 12.00–14.00.

Vi kommer inte heller släppa in mer än 20 personer i utställningslokalen åt gången. Tilltugg eller dryck kommer ej att serveras. Möjlighet att tvätta händerna med tvål och vatten kommer att finnas på plats.

Obs!

 


 

Eva Bengtsson – Peace Please
Keramin och måleri 

Ateljén är som ett skepp i världen. Livet där ute strömmar genom rummet. Här bearbetar jag intryck från allt jag hört, sett och varit med om. Här är jag i New York, Berlin, London, Paris, Alperna…… Jag lyssnar på radio, musik och jag rör mej. Jag valde leran för att ge uttryck åt mina känslor, tankar och kreativitet. Det är spännande att bygga upp kollektioner, se dem växa fram under lång tid. Olika perioder ger olika uttryck beroende på var jag befinner mej i livet. Måleriet, färgerna och mönsterna har jag alltid haft inom mej och jag förenar dem med den keramiska formen, leran, glasyren och inte minst bränningarna som fortfarande kan kännas dramatiska, oroliga och spännande. Måleriet arbetar jag med periodvis.

Eva Bengtsson