Rigmor Dahlqvist – Återupptagna samtal

Hösten på Galleri Hamnmagasinet startar med en separatutställning med Rigmor Dahlqvist (1948). I ”Återupptagna samtal” ställs stora teckningar ut i blandade tekniker. Med blyerts, kol och kritor gestaltar hon människor, växter och abstrakta former. I hennes konst tecknar, gnuggar och suddar hon fram motivet där känslor och stämningar är viktiga beståndsdelar. Nya berättelser har skapats då Dahlqvist gått tillbaka till tidigare verk och återupptäckt en rik bildvärld:

”Under en lång period hade jag fått göra ett ofrivilligt uppehåll med tecknandet men det blev en tid när jag allt oftare kom att umgås med mina tidigare bilder. De dök upp högst levande inom mig, lika levande som minnen av händelser och människor i den yttre verkligheten. När jag så småningom började teckna igen, så plockade jag fram de bilder som hade pockat på uppmärksamhet och tog upp samtalen på nytt – den sortens samtal som tecknandet innebär för mig.”

Rigmor Dahlqvist är född i Alingsås och bosatt och verksam utanför Halmstad. Dahlqvist är utbildad på Konstfack (Stockholm) och har medverkat på flertalet utställningar både nationellt och internationellt. Hon har bland annat ställt ut på Teckningstriennalen i Landskrona Konsthall flera gånger 2004-2016, deltagit i flera upplagor av den internationella Drawing Biennial i Pilsen, Tjeckien, senast 2015. Deltog även i vandringsutställningen ”Best of Biennial 2006” som gick vidare till bl.a. Tyskland, Italien, Frankrike, USA. I Halland har Rigmor återkommande ställt ut på Hallands konstförenings Höst- och Vårsalonger och deltagit i ett flertal samlings- och grupputställningar i regionen. Hon har haft separatutställningar i Halland och i Göteborg.