Jennie Blomkvist – 23/1-28/2

Take Cover

Digital utställning, 23 januari – 28 februari

Vintern på Galleri Hamnmagasinet börjar med en separatutställning med varbergsbaserade konstnären Jennie Blomkvist. I utställningen Take Cover ställer hon ut teckningar och måleri där frågor om identitet och utanförskap är en central del.

Jennie Blomkvist jobbar lager på lager och kombinerar ofta olika material i sina målningar. Det kan vara klistermärken som fästs vid ytan eller gammal färg som skrapas fram eller appliceras, och hon väljer ofta hårda underlag som tål att slipas, skrapas och rispas. Inspirationen kan komma från hennes stora samling av figurer i porslin och plast, men också från hennes tatueringar eller från kurbitsmåleri. Leken har en självklar plats i hennes skapande:

”Utan leken, inget skapande. Barnet i mig håller jag hårt i handen och tänker aldrig släppa taget”.

I hennes teckningar kan vi se föremål som draperats med tyg. Den verkliga formen döljs men delar av den kan ge en fingervisning om vad som finns under. Med tunna lager av tusch, och linjer med blyerts, tecknas formen fram. Det kan föra tankarna till frågor om de olika roller som människor medvetet eller omedvetet går in i.

Jennie Blomkvist är född 1970 och verksam i Varberg. Hon har en kandidatexamen i Produktdesign (HDK 2000) och magisterexamen i textildesign (Textilhögskolan, Borås, 2003). Hon har deltagit på flertalet samlingsutställningar, bland annat på Öckerö konsthall (2020), Konstnärshuset Dymlingen (Jönköping 2020) samt medverkat på Vårsalongen (Varberg 2017). Hon har gjort gestalningsuppdrag i Falkenberg (Badhusparken 2019) och flertalet utsmyckningar i offentliga lokaler.

Klicka för att förstora bilderna.

Vill du se mer av Jennies arbeten? Följ länken.