Caroline Bonaldi – 6/6-22/8

Provrum

I sommarens utställning ”Provrum” undersöker konstnären Caroline Bonaldi vad ett plagg och en kostym kan berätta. Genom en kombination av olika textila uttryck i det offentliga och det privata rummet, skapas en kollagelik utställning. Med sin bakgrund inom kostymdesign för teater och film iscensätter hon sina skulpturer där åskådaren blir en del av scenen. Caroline Bonaldi bjuder in till sitt eget provrum i gränslandet mellan kropp, rörelse, tillhörighet och status. Förutom skulpturala verk visas även video, teckningar och textilt hantverk.

I videoverket ”Wardrobe” är det händerna och ögonen som styr arbetet framåt. Det är vana händer som drar upp dragkedjor, knäpper knapparna, kritiska ögon som observerar, uppskattar och kritiserar. För Bonaldi är humor ett redskap som kan öppna upp för närvaro och allvar. Med sina gestaltningar vill hon erbjuda en möjlighet att ompröva normer och principer. Utställningen bebos av mentala kroppar och behandlar känslor som förhoppning och besvikelse.

Första större separatutställningen

Caroline Bonaldi (1981) är verksam i Varberg och har bott i staden sedan 2019. Hon har gått flertalet kurser och utbildningar, bland annat vid Tillskärarakademin (Göteborg, 2006-08), Nordisk designskola (Borås, 2013) samt en masterexamen i CRAFT! (Konstfack, 2017-19). Utställningen Provrum är Bonaldis första större separatutställning. Utställningen Provrum är en del av det regionala samarbetet Mode: Yta med djup – Halland 2021. Under året utforskas mode i Halland – på flera platser, under olika utställningsperioder. Läs mer på konstihalland.se

Klicka för att förstora bilderna.