Konstworkshop: Mitt inre collage – Lördag 30 oktober

Galleri Hamnmagasinet
Bokade plaster: 12.00-13.30, 13.45-15.15
Platser: 8 barn/workshop + medföljande vuxen
Ålder: 6-7 år
Pris: Gratis inträde

Kom och skapa bilder och egna världar i collage! Med utgångspunkt i konstnären Helga Holméns eget arbete att skapa bilder med olika tekniker och material, får barn själva prova att skapa med collage och utforska sin egna inre verklighet. Inspirationen kan fås av bilder som finns på utställningen i Galleri Hamnmagasinet och i samtalet med konstnären. Utgångspunkten i skapandet är de egna erfarenheterna och upplevelserna av arbetet, och det lägger vi stor vikt vid under workshopen.

Workshopen leds av konstnären Helga Holmén som under hösten ställer ut på Galleri Hamnmagasinet i Varberg. I sitt eget konstnärliga arbete jobbar Helga med ett slags målade collage. I hennes konst återfinns olika tekniker och material och de blandas ofta, t ex tyg, sprutmåleri, sömnad, kol och olja. Bilderna är naturalistiska, men inte realistiska, vilket ger en stor frihet för fantasin i tolkandet av bilderna.

Anmäl dig till workshopen här

En del av Bästa biennalen

Nu är det dags igen för Bästa Biennalen och i år är vi ännu större! Under drygt två veckor arrangeras det workshops, utställningar, familjevisningar och massor av annat i femtio sydsvenska kommuner. Sammantaget finns det över tre hundra tillfällen för barn och unga att uppleva konst under Bästa Biennalens konstbiennal 2021.

Bästa Biennalen, som har funnits i Skåne sedan 2013, arbetar för att främja barns och ungas möte med samtida konst, bland annat genom att samordna en återkommande konstbiennal vartannat år. När Bästa Biennalen nu arrangerar sin femte konstbiennal är den större än någonsin och äger rum i hela sex regioner i södra Sverige under perioden 23 oktober till 7 november 2021.

Konstbiennalens innehåll produceras av olika deltagande arrangörer såsom konstinstitutioner, aktörer från det fria kulturlivet och kommuner tillsammans med konstnärer. Under konstbiennalen får barn och unga möjlighet att uppleva och skapa konst tillsammans med sina vuxna, kompisar eller på egen hand genom att deltaga i arrangemang ledda av konstnärer.

Läs mer på www.bastabiennalen.se